Συχνά εντοπίζω φωτογρφίες στις οποίες η αναλογία των πλευρών φαίνεται να μην είναι σωστή. Σίγουρα είναι εμφανές ότι έχουν υποστεί "επεξεργασία". Όχι και τόσο προσεκτική όμως.

Περισσότερα...
Παραμορφωμένη Φωτογραφία

Ας δούμε λίγο το πρόβλημα για να καταλάβουμε καλύτερα την λύση που ακολουθεί.

Όταν είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε συγκεκριμένες διαστάσεις σε μια φωτογραφία, για παράδειγμα σε μια ανάρτηση σε ένα blog ή στο facebook, πρέπει να αλλάξουμε τις διαστάσεις της.

Ένα παράδειγμα

Έστω η ακόλουθη φωτογραφία 2560px x 980px

Αρκετές φορές αρκεί μια απλή μεγέθυνση ή σμίκρυνση σε ποσοστό πχ 50%.

Αρκετές φορές πάλι ορίζουμε μια από τις δυο διαστάσεις (πλάτος ή ύψος) και διατηρώντας την αναλαγία πλευρών η εφαρμογή επεξεργασίας αλλάζει την αντίστοιχη άλλη διάσταση (ύψος ή πλάτος ) κατά αναλογιά πλευρών (constrain proportions).

Στο παράδειγμα μας 1000px x 382,813px

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο αλλαγής του ονόματος ενός υπολογιστή, συμμετοχής σε έναν τομέα και προσθήκης μιας περιγραφής υπολογιστή στα Microsoft Windows XP ή στον Microsoft Windows Server 2003.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία για screenshots τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και μάλιστα αρκετά απ' αυτά δωρεάν, όμως υπάρχει κι ένα ήδη εγκατεστημένο μέσα στα Windows 7. Απλά, στο πεδίο “Αναζήτηση” πληκτρολογείστε τη λέξη “snipping” και αμέσως θα ανακαλύψετε το εργαλείο.

Πως με την απλή, free, on-line εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων pixlr.com μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύνδεση εικόνων για την cover image του facebook.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό αλληλογραφίας θα χρειαστεί από τα μενού του Microsoft Outlook να επιλέξετε Tools (Εργαλεία) και στη συνέχεια Accounts (Λογαριασμοί).