Μια απο τις εφαρμογές που πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια είναι το dropbox.Είναι μια cloud υπηρεσία (web based storage) όπου ο χρήστης (αφου κάνει install την εφαρμογή) σε ένα folder βρίσκεται στην συσκευή του (π.χ το laptop του) το οποίο επικοινωνεί real time με τους servers του dropbox μπορεί να "πετάξει" μεσα οτιδήποτε επιθυμεί (φωτο,βιντεο,έγγραφα office κτλ) και ανα πάσα στιγμή με οποιαδήποτε συσκευή που έχει συνδεση στο νετ να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτόν τον φάκελο και άρα στα αρχεία που έχει μέσα.

dropbox: Διαθέσιμο και για κινητάΟ δωρεαν χώρος είναι 2Gb για κάθε χρήστη και ναι μεν δεν είναι πολλά όταν αναφερόμαστε για αρχεία τύπου π.χ βίντεο,αλλά για αρχεία όπως εγγραφα του office κτλ είναι πιστεύω αρκετά.

Εμενα προσωπικά η υπηρεσία με έχει βολέψει απίστευτα,καθώς στην ουσία έχω καταργήσει με τους συνεργάτες μου τα email attachments σε διάφορα έγγραφα καθώς το dropbox είναι αρκετά ποιο εύκολο και βολικό.

Επίσης κάποια δεδομένα που τα κουβαλούσα μαζί μου συνέχεια με usb flash με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό(απώλεια κτλ) πλέον τα έχω προσβασιμα απο οπουδήποτε μέσω του dropbox.

Η διεύθυνση της υπηρεσίας είναι: http://www.dropbox.com/

και σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα!