Για να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό αλληλογραφίας θα χρειαστεί από τα μενού του Microsoft Outlook να επιλέξετε Tools (Εργαλεία) και στη συνέχεια Accounts (Λογαριασμοί).

Image

Θα εμφανιστεί ο παρακάτω wizard (οδηγός), όπου θα επιλέξετε Add a new e-mail account (Προσθήκη νέου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και θα πατήσετε Next (Επόμενο).

Image

Επιλέξτε ΡΟΡ3 και πατήστε Next (Επόμενο).

Image

Στο πεδίο Your name (Εμφανιζόμενο όνομα) θα πληκτρολογήσετε ό,τι επιθυμείτε να βλέπουν οι παραλήπτες των e-mail που στέλνετε, είτε αυτό είναι το ονοματεπώνυμο σας είτε η επωνυμία της εταιρίας στην οποία εργάζεστε.

Στο πεδίο E-mail Address (Ηλεκτρονική διεύθυνση) πρέπει εισαγάγετε το e-mail σας, το οποίο είναι της μορφής : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. *

*Όπου mydomain.gr συμπληρώνετε το δικό σας domain.

Στο πεδίο Incoming mail server πληκτρολογείτε: mail.mydomain.gr *

Στο πεδίο Outgoing mail server πληκτρολογείτε: mail.mydomain.gr *

Στα πεδία User Name (Όνομα χρήστη) και Password (Κωδικός πρόσβασης) θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία με τα οποία θα ελέγχετε την αλληλογραφία σας (username, password).

To username σας είναι της μορφής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.* ,

To password είναι case sensitive, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αν αυτό συμπεριλαμβάνει χαρακτήρες με πεζά ή κεφαλαία γράμματα, θα πρέπει να εισαχθεί και αντίστοιχα.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την αγγλική γλώσσα κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων σας. Είναι απαραίτητη η εισαγωγή των στοιχείων με λατινικούς χαρακτήρες.

Πατήστε More Settings... (Περισσότερες ρυθμίσεις...).

Image

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του νέου λογαριασμού αλληλογραφίας, ώστε να τον αναγνωρίζεται ευκολότερα. Επίσης ,προαιρετικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την επωνυμία της εταιρείας σας, καθώς επίσης και την εμφανιζόμενη εναλλακτική διεύθυνση αλληλογραφίας σας.

Αν δεν το επιθυμείτε, αφήστε τα προτεινόμενα.

Image

Μεταβείτε στην καρτέλα Outgoing Server (Διακομιστής εξερχομένων) και ενεργοποιήστε το My outgoing server (SMTP) requires authedication (Ο διακομιστής εξερχομένων (SMTP) απαιτεί έλεγχο ταυτότητας) και αφήστε την προεπιλογή Use same settings as my incoming mail server (Χρήση των ρυθμίσεων του διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας).

Πατήστε ΟΚ για να επιστρέψετε στην προηγούμενη φόρμα.

Image

Πατήστε Next (Επόμενο).

Image

Πατήστε Finish (Τέλος).

Image